Álomfeldolgozás a tanácsadásban

TEDD ÁLMAIDAT ÉLETED RÉSZÉVÉ!

 Álmaiddal vagy teljes! – Bevezetés az álmok használatába a tanácsadásban

Ebben a képzésben betekintést nyerhetünk a klasszikus és modern álom elméletekbe. Változatos, kreatív technikákon keresztül megismerhetjük azt a módszert, mellyel a személyes álomtartalmainkhoz közel kerülhetünk. A képzés kitűzött célja, hogy élményt nyújtson saját álmaink használatában, megértésében valamint segítse a tanácsadási folyamatot. A képzés anyagát elméleti ismeretek és saját élményű gyakorlatok alkotják.

40.000 Ft
karácsonyi kedvezmény dec. 24-ig
Képzés díja 
44.000Ft
Jelentkezési határidő 
2016.02.08
Képzés indulása 
2016.02.09
5 alkalom
20 óra
A képzésről 

Ebben a képzésben betekintést nyerhetünk a klasszikus és modern álomelméletekbe. Változatos, kreatív technikákon keresztül megismerhetjük azt a módszert, mellyel a személyes álomtartalmainkhoz közel kerülhetünk. A képzés kitűzött célja, hogy élményt nyújtson saját álmaink használatában, megértésében valamint a segítse tanácsadási folyamatot. A képzés anyagát elméleti ismeretek és saját élményű gyakorlatok alkotják.

Miről lesz szó a képzésen?

  • Mi az álom? – különböző megközelítések
  • Az álmok fajtái és jelentőségük
  • A Jungi álom elemzés alapjai
  • Az álom szimbolikája
  • Az álomfeldolgozás lépései és alternatív módszerei
  • Intra- és interperszonális megközelítés
  • Az álom feldolgozás, helye és szerepe a terápiás folyamatban

Milyen módszerrel tanulhatsz nálunk?

Az elméleti megalapozást saját élményű feladatokkal hozzuk közelebb a hallgatókhoz. A képzés során művészetterápiás eszközöket is alkalmazunk.

A találkozások személyes és intenzív érzelmi élményt hozhatnak. Ezért szükségünk van nyitottságra, befogadóképességre, hogy saját felismeréseinket és egymás reakcióit is hatékonyan kezeljük.

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit, aki szeretne többet tudni arról, mi történik álmaiban, mindenkit aki álmain keresztül önismeretét szeretné mélyíteni és szeretné tanácsadói munkájába a módszert beépíteni.

Kiknek ajánljuk a képzést?

  • Olyan humán segítő szakembereknek, tanácsadóknak, pszichológusoknak, akik szeretnék az álmok világát professzionálisan használni a segítő folyamatokban.
  • Minden érdeklődőnek, akit személyes önismeretében megmozgat az álmok világa és szeretné jobban megérteni magát általuk.

Milyen eredmény várható a kurzustól?

A saját álmaid könnyebb megértése és feldolgozása mellet ismerni fogod az álmok terápiás hatását, illetve tudni fogod, hogyan alkalmazd az álomfeldolgozást a terápiás folyamatban.

A képzés elvégézéséről tanúsítványt állítunk ki!

Hallgatóink írták a kurzusról

Pszichológus hallgatóként az alvás élettani hatásairól tanultunk inkább az egyetemen, de az álmokban, mint „eszközben” több fantáziát láttam és egyre inkább látok is. Úgy érzem egy-egy álom jó kiindulás lehet egy segítő beszélgetésben/terápiás ülésen. 

Anna
pszichológus hallgató

Információ

Ha kérdésed van, keress minket:

Demeter Lilla
+36 30 655 50 43
 

Alkalmak, időpontok

5 alkalom 20 Óra
kedd, 17:30 - 21:00 feb. 09.
kedd, 17:30 - 21:00 feb. 16.
kedd, 17:30 - 21:00 feb. 23.
kedd, 17:30 - 21:00 már. 01.
kedd, 17:30 - 21:00 már. 08.
Helyszín 
Lukács Oktatási Központ
1023 Budapest, Frankel Leó út 21-23 I./1.
Kép