A tanácsadók iskolájának oktatói

oktatásszervező, pszichológus, képzés fejlesztő, irodalomterápiás csoportvezető
Az ELTE pedagógia szakja mellett a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem pszichológia szakán végeztem. Ezt követően kezdtem 2009-ben a Lukács Oktatási Központban dolgozni, ahol mindkét terület (a pedagógia és a pszichológia is) jelen van.

Tanulmányaimat mester képzésen is folytattam: az ELTE tanácsadás és iskola-pszichológia szakirány mellett a neveléstudomány felsőoktatás pedagógia szakirányára is felvételt nyertem.

Fél évet töltöttem Finnországban ahol média oktatást tanultam.

Érdekelnek az innovatív pedagógia megoldások, a tréning módszerben és az e-learningben rejlő lehetőségek, igyekszem ezeket az iskolánkban is megvalósítani. 

Saját tapasztalatom, hogy a jó tanácsadó is holtig tanul és folyamatosan bővíti eszköztárát. Ezt szem előtt tartva alkottuk meg a Tanácsadók Iskoláját. 
A képzések tervezésekor igyekszem a pszichológiai és a pedagógiai nézőpontot is képviselni. 

Az ügyintézésnél, a  képzések szervezésénél és az e-learning felület kezelése kapcsán találkozhattok velem elsősorban.

Elérhetőség

lilla.sebestyen@lukacsoktatas.hu

 
sportpszichológus
A pszichológus alap- és mesterképzést, a Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem, a sportpszichológia mesterképzést pedig Finnországban. Versenysportolói múlttal a hátam mögött úgy gondolom, hogy a sportolók fizikai, technikai felkészülése mellett a mentális készségek fejlesztése is elengedhetetlen.

A koncentráció, a saját képességekbe vetett hit, a belülről fakadó motiváció és a sport élvezete mind hozzájárul az összeszedett, egyenletes teljesítményhez.

A sportpszichológia célja a sportolók mentális felkészítése, a sportolók fizikai készségeinek pszichológiai módszerekkel való támogatása, erősítése. A sportpszichológus munkája azonban nem csupán a sportoló teljesítményének maximalizálásáról szól. Legyen szó gyerekről, serdülőről vagy felnőttről, a sportolót mindig a maga egészében kell szemlélni, fontos figyelembe venni az egyénre jellemző erősségeket, a családi, baráti hátteret, tanulmányi és egyéb ambíciókat, hiszen ezek mind a sportoló életéhez tartoznak. 

Az önmagunkkal kapcsolatos jóérzés, megelégedettség, az értékes és jelentőségteljes tapasztalatok a sportban, csakúgy, mint az élet egyéb területein is kiemelt fontosságúak.

Eérhetőség, bővebb információ: krisztinabona.wordpress.com
virtuálpszichológus, tréner, youtuber
Pszichológusként dolgozom, a mindennapi tanácsadói minőség mellett kiemelt témám a virtualitás az internet, és a videojátékok világa annak minden pozitív hatásával, veszélyével és lehetőségével.
Hiszem, hogy a virtuális tapasztalatainkból sokat tanulhatunk. Ezért ebben a témában már az egyetem alatt is előadásokat tartottam, mára ezt pedig rendszeressé tettem a Pszichológus Pasi youtube csatornán.

Célom a virtualitást övező gyakori téves hiedelmek negatív előítéletek és a struccpolitika helyett kutatási eredményekre és gyakorlati szakmai tapasztalatokra alapozva áttekintő ismereteket és valós képet adni az internet és videojátékok a virtuális tereinek  veszélyeiről és az általuk nyújtott lehetőségekről, értek ez alatt olyan jelenségekre mint a Facebook vagy World of Warcraft, a legújabb trendekre mint például a Pokemon GO olyan tipikusan online viselkedésekre mint a trollkodás vagy a sexting, és az olyan problémákra mint függőség, és lehetőségekre mint a tanulás problémamegoldás, készség, és személyiségfejlődés, játékok által, illetve az élet komoly területeinek játékosítása azaz gamifikáció

Kurzusok

Az internet és a videójátékok...
2018 október 22.
alkalom
klinikai és tanácsadó szakpszichológus, egyetemi adjunktus
klinikai és tanácsadó szakpszichológus, tanácsadó, egyetemi adjunktus, az ELTE Pszichológiai Tanácsadó Központjának szakmai vezetője, a Tanácsadás Pszichológiája Tanszék munkatársa, a Lisznyai Pszicho- Műhely alapítója. 

Több mint 15 éve foglalkozom személyközpontú és rendszerszemléletű tanácsadással és terápiával, egyéni és csoportos, közösségi fejlesztéssel. Személyközpontú szervezetfejlesztő céget vezetek (Proaktív Kommunikáció Kft), mely segíti profitorientált cégek és civil szervezetek kultúraváltását, fejlődését, hatékonyság-javítását. Kreatív és egyedi megoldásokat kínálunk, igyekszünk kihasználni a rejtett szinergiákat az emberi rendszerekben. Az együttműködés "tüzére" építünk a problémák nehézkes cipelése helyett.

Egyéni terápiás munkámban hangulatzavarokkal, párkapcsolati zavarokkal, szenvedélybetegséggel foglalkozom.  
grafológus, tanár
Élményekkel teli évtizedek a hátam mögött – s mindnek köze van a pedagógiához, tanításhoz, gyermekekhez, felnőttekhez. Az egyetemet követően 10 évig általános iskolában tanítottam, majd a magyar irodalom és történelem titkait gimnazistákkal beszéltem meg. Több mint 10 évig gyermekvédelemmel is foglalkoztam.

20 éve tanítom a grafológia személyiségvizsgálatát, az elméleti alapokat és a grafológiai elemzés gyakorlatát.

Szívesen osztom meg tapasztalataimat humán tanácsadókkal, pedagógus kollégákkal és aggódó szülőkkel, hogyan segítsenek diszgráfiás, magatartási, tanulási zavarral küzdő gyermekeken. Az írászavarok értelmezése, elemzése gyakran utat mutat ezen problémák lekűzdésére.

Tanácsadóként a gyermek-szülő konfliktusok, a pályaválasztás területével foglalkozom a leggyakrabban.
marketing és PR tanácsadó, soft technológiai szaktanácsadó
Elméleti matematikus, PR szakközgazdász, MBA menedzsment és infokommunikáció. Egyik végzettségem sem a szakmám, de mindegyik hozzátett valamit a tanulási, gondolkodási, szervezési képességeimhez.

Szolgáltatási és oktatási iparágakban, de mindig az értékesítés és termékfejlesztés területén dolgoztam, ahol az ügyféligények felkutatása és a vevői bizalom megteremtése volt a fő célom és tevékenységi területem.
A humán szolgáltatások értékesítése minden más terméknél és szolgáltatásnál erőteljesebben igényli a személyes bizalmi viszonyt, és a vevő egyedi igényeinek feltárását.
Egyszerű, kézzelfogható, mondhatni "földhözragadt" eszközöket és módszereket akarok megismertetni azokkal, akik a humán tanácsadást üzletként is szeretnék kamatoztatni. Egy kevés elméleti alapra és sok kommunikációs példára épített, interaktív tréningre hívom az érdeklődőket.  
 
tréner, pszichológus, grafológus
Antal Brigitta

pszichológus, szervezetfejlesztő

Szervezetfejlesztési tanácsadóként elsősorban vezetők képzésével, küldetés alapú szervezeti stratégia és konstruktív szervezeti kultúra kialakításával, együttműködés-fejlesztéssel foglalkozom az üzleti és a civil szférában. 

Pszichológusként egyéni tanácsadás keretében nyújtok támogatást a teljes, értelmes és szabad élethez vezető, kihívásokkal teli úton. Grafológusként építek a kézírás üzeneteire, valamint relaxációs, szimbólum- és művészetterápiás eszközökre. 

Az F4 alapító tagjaként és Hősök Tere trénerként azért teszek, hogy a közösség és a fiatal generáció értékrendformálása és készségfejlesztése eredményeképp egy felelősen gondolkodó, tudatos és tevékeny társadalomban éljünk, hogy kiálljunk és tegyünk önmagunkért és a környezetünként.

Végzettségem:

Pszichológus (Károli Gáspár Református Egyetem 2016.)

Közgazdász (Budapesti Corvinus Egyetem 2012.)

Szervezeti kultúra tanácsadó (Human Synergistics 2015.)

Integratív hipnoterapeuta (Integratív Pszichoterápiás Egyesület 2015-folyamatban)

Grafológus (Lukács Oktatási Központ 2014.)

Mediátor (Partners Hungar Alapítvány 2008.)

Kapcsolat:

Flow Szervezetfejlesztési Tanácsadó Kft.: www.flow.hu, www.facebook.com/flowcommunity

F4 - Közösségi tér tudatos fiataloknak: www.f4.hu, www.facebook.com/f4community

Hősök Tere: www.hosoktere.org, www.facebook.com/hosoktereprojekt

 

 
kommunikációs szakértő, tanácsadó, tréner
Görög Mária vagyok, kommunikációs szakértő, tanácsadó, tréner. Megrögzötten hiszek az emberekben és változás lehetőségében.

Hiszek abban, hogy az ember bármikor képes megváltozni, ha van szándéka, motivációja és eszközei ehhez a változáshoz.

Eredetileg filozófiával és szociológiával foglalkoztam, azt is tanítottam.  Máig sok hasznát veszem annak, amit Arisztotelésztől Szent Ágostonon át Kantig megtanultam az emberi gondolkodásról, érzésekről és kapcsolatokról.

Több mint 15 éve foglalkozom kommunikációval, tartok kommunikációs tréningeket és folytatok tanácsadást. Megtapasztaltam, hogy az, ahogy viszonyulunk magunkhoz és másokhoz, ahogy kifejezzük magunkat szóban és gesztusainkkal mennyire hat ránk és környezetünkre. A párkapcsolatokban és családokban előforduló problémák megoldását, munkahelyi kapcsolatok és krízisek feldolgozását, a bennünk élő hiedelmek átformálását segítem, ez az a terület, amiben a legtöbb segítséget tudom adni.

Az én elképzeléseimhez a legközelebb az NLP, vagyis a neurolingvisztikai programozás áll, így ezt a módszert helyezem a középpontba. Emellett a nyílt kommunikáció és az eft (emotinal freedom training) eszközeit is használom a csoportos foglalkozások és az egyéni beszélgetések során.

Persze a kommunikáció során nincsenek 100 %-os eredményt garantáló megoldások. Hiszen minden ember, akivel kapcsolatba kerülünk, hozza Önmagát és pillanatnyi állapotát az egyes kommunikációs helyzetekbe. Így folyamatosan esélynöveléssel foglalkozunk, s ez még izgalmasabbá teszi a feladatot..

A neurolingvisztikai programozás eszköztára sokat tud segíteni a coachok és tanácsadók munkájában, hogy jobban megértsék és megismerjék klienseiket, hogy új eszközöket tudjanak alkalmazni az eddig beváltak mellett egy-egy helyzet vagy probléma feldolgozásában.

 

A tanulás egy remek önismereti folyamat sok kísérletezéssel. Élvezzük mindennap az új gondolatok és új élmények örömét! Ebben tudok segíteni.