Tóth Dániel

virtuálpszichológus, tréner, youtuber

Pszichológusként dolgozom, a mindennapi tanácsadói minőség mellett kiemelt témám a virtualitás az internet, és a videojátékok világa annak minden pozitív hatásával, veszélyével és lehetőségével.
Hiszem, hogy a virtuális tapasztalatainkból sokat tanulhatunk. Ezért ebben a témában már az egyetem alatt is előadásokat tartottam, mára ezt pedig rendszeressé tettem a Pszichológus Pasi youtube csatornán.

Célom a virtualitást övező gyakori téves hiedelmek negatív előítéletek és a struccpolitika helyett kutatási eredményekre és gyakorlati szakmai tapasztalatokra alapozva áttekintő ismereteket és valós képet adni az internet és videojátékok a virtuális tereinek  veszélyeiről és az általuk nyújtott lehetőségekről, értek ez alatt olyan jelenségekre mint a Facebook vagy World of Warcraft, a legújabb trendekre mint például a Pokemon GO olyan tipikusan online viselkedésekre mint a trollkodás vagy a sexting, és az olyan problémákra mint függőség, és lehetőségekre mint a tanulás problémamegoldás, készség, és személyiségfejlődés, játékok által, illetve az élet komoly területeinek játékosítása azaz gamifikáció