Bóna Krisztina

sportpszichológus

A pszichológus alap- és mesterképzést, a Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem, a sportpszichológia mesterképzést pedig Finnországban. Versenysportolói múlttal a hátam mögött úgy gondolom, hogy a sportolók fizikai, technikai felkészülése mellett a mentális készségek fejlesztése is elengedhetetlen.

A koncentráció, a saját képességekbe vetett hit, a belülről fakadó motiváció és a sport élvezete mind hozzájárul az összeszedett, egyenletes teljesítményhez.

A sportpszichológia célja a sportolók mentális felkészítése, a sportolók fizikai készségeinek pszichológiai módszerekkel való támogatása, erősítése. A sportpszichológus munkája azonban nem csupán a sportoló teljesítményének maximalizálásáról szól. Legyen szó gyerekről, serdülőről vagy felnőttről, a sportolót mindig a maga egészében kell szemlélni, fontos figyelembe venni az egyénre jellemző erősségeket, a családi, baráti hátteret, tanulmányi és egyéb ambíciókat, hiszen ezek mind a sportoló életéhez tartoznak. 

Az önmagunkkal kapcsolatos jóérzés, megelégedettség, az értékes és jelentőségteljes tapasztalatok a sportban, csakúgy, mint az élet egyéb területein is kiemelt fontosságúak.

Eérhetőség, bővebb információ: krisztinabona.wordpress.com